Monday, May 18, 2009

Bungai Oh Bungai Episod Dua

And once again , aku ke bungai lagi , 4 hari 3 malam . N , kali ni kali yang terakhir aku ekot Pendidikan Luar sejak pertma klinya aku berumr 3 thun , waktu tu aku cute lagi , sekrang dah hensem... ahaha , prasan je lebeh , memng betol la poet harituh...


Faveret Spot .. haha















Bapak aku , tngah mancing...













Camp Site yg mewah , Air bersih , Tandas , Elektrik ... OK , lets refresh the memories about PL edisi dulu2 ,
1- Pling pntig , PL dulu xde tandas , tandas kene buat sendiri , kawasan buang saham just dilitup dngn kanvas , nak berak , gali , lepas berak , kambus , then another person , nak berak , gali spot yg sama , pastu kambus , yg berak 1st skali tu untong la , xyah tngok/hiduk taik org laen , haha... N sekarang , berak je same spot , boleh flush , haha..
2. Elektrik- dulu pakai lampu ayam , xde nye lampu elektrik , back to nature .. haha..

N its true , sepanjang pnyertaan aku , the most exclusive site ever.. haha..











Orytee , selesai sesi luahan perasan
Day 1 , activity pertama , kelas Ikatan dan Simpulan bersama Cikgu Hasan













Then , after midnight,, heheh , Operasi Burung Hantu , Kene tinggal sorang2 dtengah gelap malam mengamati keindahan alam ciptaan Tuhan..


Waahh , walkie talkie , haha ,











Muka2 insaf setelah ditinggalkan kesepian , ekekekek...











"control2 , ensem tuh org yg ambik agambar tu , control2"














N then , x habes lagih , Start pulak penerangan dari KJ , anatomi kayak , Pasal Abselling then , habis nearly 4am ... haha...








Oryteee , Day 2

Divided into 2 group , 1st group Abselling , n 2nd group , water safety.. Ok opkos la pergi abselling , the main purpose aku nak ikot PL , haha..





Okey2 , Senyum la dulu , sebelum kakimu terketar2 , haha ,








Yeahhh , Posing lagi , lagi..













Demo oleh Instructor , apeeda , burok helmet,, tukar2.. haha











Yeahh , Im free like a monkey , hahahaha...












Ok2 , Now , tibela mase hero tamil..




















Owe yeah ,
step awal x brape betol lagi , lame dah tak wat , nasib baek x jatoh , kalo x jatoh saham , dah la ramai mak2 org yg tngok.. haha.. majority dah kawen , cet , melepas aku... haha..














Owe yeahh , Possing2.. haha...











Kembali ke bumi nyata.

















The next day , Saturday , pergi ke niah , Yg laen masok , aku n cik Jamali x , puas da masok , haha.. N well done , Niah National Park , telah di Upgrade dan akan di upgrade lagi.. see

Highly recommended , Nasi Ayam , realy2 super duper trooper delicious . :D
Singgah niah , jangn lupa restoren muhibbah.











Oryteee , still cute n wangi time nih , lepas kluar kompem bau tai* kelawar . haha..











Then , Balik Semula ke Bungai ...
Yeah , jom memancing.. haha












Hasil tangkapan aku .. Huhu,, ok2 , Aku dan mereka ... haha











When night falls , Memancing ntah hape2 , berumpan kan udang busyuk mcm bau ceret.. haha...
"Eeeuwww , udang tok bau mcm anip ya ,, bweekk" kata2 kakk2 yg cute itu... haha.. (hiperball)..










N the next day , 4 the last time , cem sedeh je bunyi , hahaha , Mancing pantai bungai tuh , 1st pakai kayak , perg ke tngah , xde rezeki , then onshore , dapt la ole2 mahal ,,, siakap merah tuuu... haha...
so so so so so so so so so so delicous , miss nuyu , btol tak aku eje sedap ??? :P










Pembersihan , then , done ...










































Antara Benda2 yg memorable spnjg PL 94-09
1- aku penah terkencing dlm sluar , sebb sejuk sgt , time tuh , darjah 5 , waktu malam , ngam2 kene ribut time tuh,,, hahaha , mengom .. 'hanif , kencing dlm sluar ?? "
"xde2 , mane ade ".. haha ,, xnak mengaku tuhh , x malu... haha..
2- 2 HARI x mandi ,, haha , euuuwwwwww..

Thanks Dad , xpenah nyesal aku ikot program nih , because each series i learn something new n important so i can adapt it into everyday life.. :D

Sunday, May 10, 2009

Pembukaan Restoren Baru

The Brand new Anip N Friends Restaurant located at No 19 JLN ARU 3b Holiday Park .
The Restaurant is equiped with state of the art Modern Cooking Technology n highly trained n talented workers . Beside the Food , All of the workers are all handsome n Gorgeous . So , Dont ever hesitate , or u will 4ever regret .



Taauke Aek bandung , Bartender ( Halal Drinks Only , No Alchohol Allowed )











Sistem dapor baru , double trouble. Memastikan Penyediaan Makanan yg lebeh pantas , cekap dan efficient











sedaaaaaaaaaaapppppp...
Salah Seorang chef yang berpalaman luas dlm bidang masakan .













Kebersihan Makanan Terjamin .. Ibarat Zaiton , tanpa was was
























Where presentation n taste combine . haha..
















Menu : Apetizer > Sausej panggang serve with sos ajaib on plate .

Main Dish > Nasi Goreng Da Di Du
> Ayam Panggan Lagenda
Ikan Panggang Dang Nenda Berbau
All serve with el Pako d mempedaso

Beverage > Lil kolo Pi ( aer bandong )


Now Open : Anip N Friends Resataurant , Also provide catering service n delivery service
(Within area of Holiday Park , Luak , Lembah Hijau , N Taman Tunku )
Serve no pork .

Executive Menu : Snake , Cat , orang utan .

Come now or regret 4ever.

Friday, May 8, 2009

Tangga Eskelator

Alkisah , sewaktu menggunakan khidmat tangga bermotor yg hampir menyerupai tali sawat berkuasa elktrik (eskelator)... teringat la daku pada sejarah lama...

Kalo x silap nape bangunan tu x ingat dah ape name ,, hehe , yg penting bngunan tuh dulu ade 1st marybrown branch in miri , a long2 time ago , umur 4 thun , zaman kinching berak dlm seluar lagi. Biase la budak2 kan , lane eskelator turun ngade2 ye nak naek , lane eskelator naik , ngade2 ye nak turun , Masih ku ingat lagi , waktu tu aku berseluar pendek berbaju power rangers kaler merah , Power rangers tuuu ,, haha.. Bangga , naik ke tingkat atas menggunakan eskelator yang turun ke bawh (mcm mane ek nak wat ayat ?? opposite lane la kot :D ),, punye la sedap aku melangkah , yarrrhhh ,langkah lagi langkah lagi , just beberapa step lagi sebelum nak smpai tu , aku tergolek , dari tangga atas tu sampai la kat bawah , Elok je aku golek , mcm dalam tb , cume yg dalam tb tu xde la meninggalkan kesan Scratch dkat kpale n betis...
P/S : Laen kali jngn lari dibawah jagaan ibu bapa , kan dah tergolek .
P/s : Ayat agak tungang langgang , maaf atas kesulitan. haha.

BBQ The 1st Round

It All start with a simple sarawakian language 'bah' . Haha ,
Selepas mandi manda di sungai yang agak cetek dan berbau tapi menyegarkan , muncul la idea drpda seorang mamat yg agak2 macho , " bah , bbq d rumah aku nik "... haha , bah.. ma

Pembahagian Kerja :

Urmmmm , nyum2. tpaksa dibawa ke dapor. Haha, my secret recipe.. Fell the juice .












Setting meja yg agak menarik , ala2 bersepah style..













Chef Sham , medium rare wedges













Nadzrie pakar kipas...











Nyaman ey ayam anip mask tok " desis kecil hati akmal.












Nasi Goreng Shahlan














Sape suruh dtg lmbt , kan dah ken cuci pinggan..

Tuesday, May 5, 2009

MARI BER-POET-AN AHAHA

AKU HANYALAH SEORANG INSAN

BERASAL DARI KELANTAN
LAHIR HUJUNG TAHUN HUJUNG BULAN
BUKAN DATANG BULAN , HUJUNG BULAN ,
SEORANG YANG PERAWAN , BUDIMAN DAN KUAT PERASAN (KAN DAH CKAP , KUAT PERASAN:P)
AKU HANYALAH SEORANG INSAN
YANG TIDAK LARI/RUN/BEREKOD DARI KELEMAHAN
DIHIASI DENGAN SEDIKIT KELEBIHAN
NAMUN BNYAK JUGA KECACATAN ,
BADANKU BESAR BAK BAPAK ORANG ,
RUPAKU BENGIS MENGALAHKAN GENGIS KHAN ,
LEBEH HENSEM DARI SHAH RUKH KHAN DAN CHRISTIANO RONALDOAN ,
NAMUN PRANGAI MENGALAHKAN KERA KENA BELACAN ,
SAMPAI KERA PUN GELENG KEPALA-AN


AKU HANYALAH SEORANG INSAN

YANG INGIN MENCARI TEMAN ,
MELUASKAN KENALAN ,
BERKONGSI PENGALAMAN ,
MEMBUAT CORETAN ,
MENPATKAN NUM TELEFON PEREMPUAN ,
TNGOK , SUDAH SUDAH KU KATAKAN ,
TERSERLAH SUDAH KECACATAN ,
DIRIKU PENUH DENGAN SIFAT KEGATALAN , :p

AKU HANYALAH SEORANG INSAN..

BANTULAH AKU WAHAI TEMAN ,
UNTUK KELUAR DARI LEMBAH KELEKAAN ,
KEHINAAN , DAN SEGALA APA LAGI YANG BERHUJUNGKAN DENGAN AN AN ,
INGATKAN LAH AKU WAHAI TEMAN ,
ANDAI LEKA ,ANDAI ALPA , ANDAI LARI , ANDAI BEREKOD , ANDAI HUNGGA , ANDAI JALAN , ANDAI MENYIMPANG JAUH DARI DARI PANGKAL JALAN ,
ANDAI TEPILIH SALAH JALAN , AGAR KU TIDAK SESAT DEK KELEKAAN ,
IBARAT KATA LAGU CINTA INI MEMBUNUHKAN/MEMBUNUHKU(SAMA JAK, BOH BISIN)
NAMUN HAKIKATNYA BUKAN CINTA TETAPI KELEKAAN ,

AKU HANYALAH SEORANG INSAN ,


AKU HANYALAH SEORANG INSAN (ULANG KORUS 2 KALI ) AHAHAHA..

Pengajian Sukan


Fakulti : Sukan dan Rekreasi
Kampus : Samarahan
Diploma Pengajian Sukan , antara bidang yg di idamkan aku sejak kencing dalam seluar lagi .
Alhamdulillah dapat . :D



Malaysia Cergas , yeah , Haha.. Fitness For Life....

Saturday, May 2, 2009

Anip Hebat

pagi tadi , sewaktu tngah chat ngn makhluk tuhan bernama hurun (bukan nama sebenar)..
terdetik la d benak hatiku yg suci dan dara ini ininininininini...... Time 2 aku umr 4 thun , otak maseh x betol2( eleh , smpai skrng pun msih senget, bak kte nuyu , otak aku kreatif) Tersebut la kesah nak tnjuk hebat ,,, kah2

Aku maen2 la umah kawan aku , ingat lag , umah cik hanunah, kat ocean park , jln lautan ape entah... Ade la kawn aku sorg nih , punye la sengal , cabar aku lap thik anjing (dah kering) kat mulut aku.. aku pun , ( yg dungu n lebeh sengal dari diye ) trus la tnpa pkir pnjang , lenyek jek tahik tu kat mulut , ala2 makn sireh,, Ape lagi , diorang trus balik umah bgtau kat mak aku ,, mak aku perg kt aku , tarik tlinge , trus samak mulut aku, (mak aku tak tahu taik tu dh kerg) ,, fulamak , smpai sekarng , bende yg kluar dari mulut aku semue indah dan benar2 belaka.. sebab mulut aku dah disamak.... Huhu..

Nantikan Kesah dulu2 episod yg akan datang..