Tuesday, March 31, 2009

Pukat Memukat Salah Pikat kena Sengat


Akhirnya , setelah beberapa kali di plan , today , g juak la mekrang mukat tek.. Awal ku turun agak umah lokman , kol 630 , sarapan (bujang bha , haha ) Selesai la sesi makan2 . lekk makan trus g laut (xplanet) . Dah selesai set up pukat rah kayu , trus g negar pukat .. Ngam2 juak time ya pjun sampei ,,,, tegar la pukat ya tek...

Dah siap negar , ilek2 lee , sambil mengunyah roti hot cross bun , dengar bunyi ombak , x lepas juak berborak n pastinya sempat mengumpat .. 1st round , mekrang abbas la pukat tek , ada la juak 2 3 ekok ,, syukur ni wang , di samping ya , ada juak ole2 laen , kenak petik obor2 , nok sampei kinek maseh rasa sakit , ya la , eksen , mok seksi pakei boxer g mukat , kan dah bebekas paha (pengajaran untuk aku n apis , haha ) Dah ya , check gik 2nd round , kali tok dah x pakei luar pendek , tobat dah , k sluar pnjang , haha , save , p malanng nya , tangan gik kenak ,,, ahaha ,kedak iklan minyak urut ya , "apuuu , tngan ku pedih amai , pedih ".... rasanya ??? Test kedirik .

Ya hasil 1 2 3rd round , nok ikan kaler itam nok upa style2 ya , nama ikan ya ikan toshiba (xtauk la napahal nya berik nama ikan toshiba) Kakya Isyam gik sampei , Bagus juak la , Pjun dah surrender dha , kakinya overdose sakit Ish3 , sekian.........Kakya , gila ngabas untuk 4th time ,,, kiranya lekak ya dah nak balit dah , p , memndang kan aek lagik berikan , X jadi balit , sekian ngn dak lan n syafiq , lamak alu jak tunggu mok embak g paksen , hahaha,, sapa suruh agak awal owe... haha.. Dah dekat2 kol 1230 ya , baruk lak simpan pukat , Alhamdulillah la , Hasil riya boleh la tahan bnyak , dah dbhagi empat pun maseh juak bnyak , haha... Hasil2 ritok... heheh...

Balit umah trus siang ikan , then goreng trus ,,, fullamak ,,, layan owe , nasik panas makan ngn ikan baru nait , isyam nok 1st2 shy2meow mok mkn pun x pat than gik bau ikan nok dgoreng ku (just nak padah ku pandei masak jak sebenarnya, haha)
Sebelum dilahap

Selepas beberapa saat..

12 comments:

  1. oloss~g ngail ikeee~ike toshiba? comey2~~ sie keno makee

    ReplyDelete
  2. mukat ikan ka mpuan tkrang ya...

    ReplyDelete
  3. apa ramuan ko k masak ikan ya?
    ku nanga macam gulu, pewarna merah gan suduk besi.. boleh makan ka??????????????????????????????????????

    ReplyDelete
  4. ahahaha , nok lam jag ya ka ??? ya k polah aek , sirap plus sunquick... k msk ikan , gram kunyit , lada itam , oregano n daun basil... mok blaja ??? hahaha...

    ReplyDelete
  5. pandai ko mengoreng oo... hahaha.. apakata ko bukak kedai makan.. hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha , nang plan aku ya ... kah2 , lak ku bukak di srawak cgek cawangan , ku suruh kau jaga.... boleh ka ???? haha

    ReplyDelete