Monday, August 24, 2009

Team Building 13-16 Aug 2009



Dan kini , masa yang dinanti-nanti telah tiba..... Mempersembhakan ,,,, (drum-roll)-tiru skill nuyu- TeamBuilding aug 2009...

Al-kisah , maka tersebutlah kisah 59 orang pserta part 1 SR113 julai Nov dan 40 orang Instructor bergerak ke Gunung Gading Negara Taman . Menggunakan bas yang dpandu dngan penuh berhemah oleh PaCik Abu ( bukan nama sebenar) dan sebuah bas lagi tak tahu sapa yg bawak... sebuah coaster dan sebuah lori...

Sebelum Bergerak ke Gading , pihak kami dikuarantinkan dahulu atas sebb yg tdak dpat dielakkan.. (Bukan h1n1)
Tepat Jam 8 pagi,jumaat , jam bergerak kami pun berbunyi.

Maka bergerak lah kami seklian makhluk masing2 ke gunung Gading..
Dan setibanya kami disana , disambut dengan paluan kompang , bunga manngar , zanji , dan juga silat yang kesemuanya karut marut belaka...


Setelah bertungkuslumus mndrikan khemah tangga....

Then mlm nya, Kami direndam dlm sungai yg smemang nya sjok, walaupun sjok tapi sronok. Stlah dberi cramah, aktvti mlm itu dtruskan dngn nightwalk. Jln sorg2 lam utan, brtmankan tali sbgai pnunjuk arah, beralaskan life jacket sbgai plndung sjok.. After that, we all sleep togther on the road..

Kepagian yg berikutnya, kami dbhagkan kpada 2 kmpulan. Kmpulan 1st buat jungle treking, kmpulan 2nd buat aktivi ape entah.. tapi sronok .. Syg berkali2 x bwak kamera time jungle treking, aer terjun nye,, pergh!!!!!!!!!!!!

Hbis jungle trking , buat 2nd aktivti lak.Ade 5 smue. smue best2.





>>Cara Diving yang salah.




>>Cara Diving yang betol.

Habis da siang , sambung mlam plak.. Slepas malam kebudayan, dah puas2 gelak, then tibe2 kene marah, mcm biase , ambik life jacket, pastu kene rendam, sonok tau. ekekek. Dah hbis kene rendam, blik khemah, ambik sweater ngn raincoat beratur pulak, ade operasi burung antu@tidor lam utan, sonok tau tdor lam utan sjok+basah.


Then paginye, slpas senaman, chief instuctor ckap, leps ni pakai baju kering, dah nak kemas barang pastu balek.. rupenye kami semue ditipu dan aktiviti strusnya ialh mngotrkan baju. haha. Blind Trail



































Srikendi.










Dah habis blindTrail, proses penyucian diri.








Then dlm pkol 2 dah kemas barang, cau.....

Friday, August 7, 2009

Ceramah H1N1

Safety-1st

SENIOR SR

FOKUS

DR UITM
ORANG ramai menunggu giliran pemeriksaan wabak H1N1 di Hospital Sungai Buloh, semalam.

14 korban kes selesema babi

KUALA LUMPUR: Ketika kes kematian akibat Influenza A (H1N1) meningkat 14 orang semalam, manakala keseluruhan kes mencecah 1,492, Kementerian Kesihatan dan Kementerian Pelajaran mengumumkan beberapa langkah terbaru bagi menangani wabak itu. Antaranya:

Hospital/klinik

Lakukan ujian lengkap ke atas golongan berisiko seperti pesakit asma dan wanita hamil.

22 hospital swasta dijadikan pusat saringan awal dengan dibekalkan antiviral Tamiflu.


Semua klinik kesihatan yang mempunyai pegawai perubatan, dibekalkan dengan Tamiflu.


Klinik swasta dibenarkan membeli Tamiflu daripada farmasi.

Sekolah

Semua sekolah diarah memeriksa suhu badan murid setiap pagi.


Sesi Fotografi





SRD1S2-25 Laki Macho
5 empuan cute












Tuesday, August 4, 2009

My Faculty


Welcome to the Sport Rec comunity.
im looking 4ward 4 the upcoming event , team building 2009 , specially customize event for us .. haha.. According to the forewords that had been given by our instructor , chief Faidz which also our part 6 senior , a little pressure will be "feeling" during the event.. But , the signicant outcome are surely greater than the presure it self . That's what we seeking for . Team Building. Apa yg penting ??
Kerjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasama...

Faculty Of Sport & Reacreation
Samarahan Campus

Pengalaman Yang Menarek

My 1st experience pg klas x ________.. haha... sound silly n little bit ceridaki... ey , no no , it is silly n ceridaki....

Moral of the stories , never leave ur key behind... HoHo...