Monday, April 27, 2009

Santai2

Chewah , setelah beberapa minggu dirancang , alhamdulillah , terlaksana la program yg telah dianjur oleyh Nadzreen n Rakan2 BHD. Program yg dilokasikan di Luak explaned pada awalnya tpak dipindahkan ke Taman Selera kerana ramai ahli yg tidak mahu menjadi cerah seperti (name cant be published as security reason)
Harituh aku mmng smngat n excited nk pergi , hingga kan pukol 8 pagi baru aku mandi.. ahaha . (prgram spttnya start kol 8 ) Sampai Taman selera dlm pukol 830 , Nadzren n Asyraf dah start idupkan bara , n Ameerah tngah boring menunggu kedatangan makhluk laen..











































Memandangkan x cukup ahli , pagi xda aktiviti laen , just makan , sembang , loya , berborak , chit chat , eat , lari2 , sepak orang n mcm2 lagi aktiviti berfaedah yg laen.. haha ,
The real fun begin after solat Zuhur berjemaah , start dngn game yg bernama The Mummy the return of the Nafsu kuda .






Then , next game , GBI next top Model , then , men tiup belon sampai pengsan , team aku yg menang , Then , human chain , , team aku jgak yg menang , haha..





Antara aksi aneh yg sempat dirakam Melalui resolusi tinggi mind sense cam 200 in..



Suara ganjil..

Yeay , menang.. Dasar gelojoh.. ahahaha.. Yg laen la , aku sopan je mkn , 3 roti crackers skali gus..

Selepas itu , Boling klapa










X terer pun , tu pun x kene , cet... hehe












Fuyoh , terer esyam.





Wakil Malaysia men bowling padang.. Ameerah












strategi Baik , Samiri , yg x pakai baju tuh , eyh , yg serseluar pndek , jadi umpan supaya team lawan leka dngannya , smentara yg laen , tembak musuh yg sedang alpa leka lali dek godaan Samiri































Dodgeball Baloon... see the determination...

Memndangkan tidak bnyak yg ingin ku dustakan awal2 pagi ini kepada kamu semua,, tiru style nadiah , keyboard off.

Thursday, April 23, 2009

Bungai Oh Bungai

Lelaki seksi : Nip , bila ko g bunut ??
Anip : Ahahah , bunut ??? bungai la deng... hahaha..

Bina Insan Guru
Kepada sesiapa yg terpilih untuk temuduga maktab , BIG lebeh kurng program orientasi la k tak org lak (mun dah masuk maktab , eheh) Sepnjng ku idup , dh bnyak kali dah ikot BIG ni , kire aku super senior la kat maktab Miri... haha... Dah , habis da mencarot.. BIG rituh based kat sk tawakal satap , n aku , my fama , cik man n mahidi , all berkampung kat bungai.. Besttt.. Lebeh kurang 4 hari 3 malam.. n secara rasminya aku smkin putih skarang , kesan berjemur d tngah panas , sape2 xnak itam , len kali jemur kat tepi panas , baru x itam(ahaha, pa ka ?? paloi)
Aktiviti Ku

Pagi: Mancing/berjemur. haha.
Petang:Tidor atas buaian/ then men kayak
Malam: makan , makan , dan makan then berak pastu tido..




Usaha tangga kejayaan , semua tngah berusaha carik ikan nok lebeh besar dari nok aku dpt.. haha










Go bapak , go bapak.. haha
















Jurulatih: laen kali , mun tak org temu anip , paluk k pedal sampei pemek , Faham ??
PEsrta : Faham tuan








Subhanallah , beautiful scenery shoot by hensem photographer..














Len kali , kalo nak melntas jalan , pandang kiri kanan , kan dah penyek..












Chewah , like son like father...













Besar x ??? Antara hasil hari tuh













Antara spesis ikan pari yg sgt berbisa ( memng saiz tu je jenis ikan pari ni ) but , it taste good.. haha.. Yg berbise mesti sedap , pari , sembilang , ular tedung,, urmm , nyum2..











Best nyakat bdk nih.. haha

Aku: sini ada hantu
Roy:Mana ada , saya selalu sini
Aku: ada , hantu sini suka makan budak pakai sluar dalam kaler biru..
Roy: Ha ??? (sambil melihat seluar dalam/sangkar burung.. ahahaha)

Ya la , len kali boh kaco org maen , nasib x terbalit kayak ku.haha




Tewas , dengan umpan 12 ringgit.. haha













Enak dimakan begitu sahaja..













Rezeki last minute.. 1.5 kilo sembilang..


















Tempat tidorku... lena , pat mimpi gik ya.. haha















Malam berambeh , heheh , Kari Letop 8 bungkus.. haha.
Aku mkn 2 bungkus lebeyh kot.. haha..

Friday, April 17, 2009

Lelaki Soleh

1. Sentiasa taat kepada Allah swt dan Rasullulah saw.
2. Jihad Fisabilillah adalah matlamat dan program hidupnya.
3. Mati syahid adalah cita cita hidup yang tertinggi.
4. Sabar dalam menghadapi ujian dan cabaran dari Allah swt.
5. Ikhlas dalam beramal.
6. Kampung akhirat maejadi tujuan utama hidupnya.
7. Sangat takut kepada ujian Allah swt. dan ancamannya.
8. Selalu memohon ampun atas segala dosa-dosanya.
9. Zuhud dengan dunia tetapi tidak meninggalkannya.
10. Solat malam menjadi kebiasaannya.
11. Tawakal penuh kepada Allah taala dan tidak mengeluh kecuali kepada Allah swt
12.Selalu berinfaq samaada dalam keadaan lapang mahupun sempit.
13.Menerapkan nilai kasih sayang sesama mukmin dan ukhwah diantara mereka.
14.Sangat kuat amar maaruf dan nahi munkarnya.
15.Sangat kuat memegang amanah,janji dan kerahsiaan.
16.Pemaaf dan lapang dada dalam menghadapi kebodohan manusia,sentiasa saling koreksi sesama ikhwan dan tawadhu' penuh kepada Allah swt.
17.kasih sayang dan penuh pengertian kepada keluarga.
Selain daripada ciri-ciri diatas, orang orang yang soleh juga merupakan insan insan yang senantiasa mendapat ujian dan cubaan daripada Allah swt. setelah para nabi nabi dan orang orang yang mulia. Mereka menghadapi segala ujian tersebut dengan hati yang tabah dan tetap teguh dalam keimanan serta pendirian.Mereka
tidak mudah menyerah kalah dari keganasan dan tekanan musuh.
LELAKI2 ADAKAH KITA LELAKI SOLEH????

Ne laki nok rasa bagus ya , , baca tok.. (aku la nok rasa bagus ya, haha)

Tuesday, April 14, 2009

Journey To Long Wat , what ??? Long what ??
















Assalamualaikum pembuka bicara ,
buat teman yang sudi membaca ,
aku yg macho ingin bersuara ,
takut tak sampai ku taip sahaja ,

Zaman Moden Cyber jaya ,
Kawasan pendalaman tidak Di lupa ,
Guru bejuang , demi negara ,
Memberi ilmu di dalam nusantara .

Dalm Era globalisasi ini ,
masih ada yg perlu dihalusi ,
msyarakat desa perlu di adili ,
Kerajaan Malaysia ?? Tolong la baiki jalan rah area ya .... Haha .

Berpantun la pulak... Al-kisah , toibbbbbb , alkisah maka tersebut la kesah , taikkkkkkkk bana nih , panjg da jak intro... Setelah ku menejijik kan kai di miri jam 8 pagi , then , kol 11 pagi bertolak ke long wat ?? What ?? Long wat.. haha... Nama tempat ya long wat . Lebeh kurang 6 jam perjalanan k 4 wheel drive . Jalan ??? ya rabbi .. trok da jak .
Ya la transporter mekrang , The Transporte 4 , standby jak , da namanya lak , JUmat
Terer nya embak , Mun nya x terer xda ku sempat post blog tok , haha...
Jalan nang trok la , tauk ka gintel i-so shake ya ?? haha









Then , setelah bebrapa jam , dlam gintel bergerak ya , sampei la ke long lama.

















Dahya , continue gik 3 hour journey masuk kedalam gik , Nait bukit , turun bukit , haha , merepak gik ya.
















Sepatut nya aik ya jerneh , p memndang kan hujan n pembalakan yg berleluasa , ya la hasil nya...











Harsh enviroment .













Apak ku chek inbox nya rah long lama , ne tauk mak ku ada mesej , haha..












Dah smpei long wat ya , aku dah long lai da akibat daripada long journey ya.. haha
Sampei long wat lam kol 6 . Trus ambik gambar kawasan skolah , haha , ngegeh da jak.


Ke esokan harinya , pagi ya bapak ku observe lok calon student cemerlang ya , aku ngn uncle jumat gi ngail lok , heran org rumah pnjang , dah la aek x kck , da juak makhluk aneh nok g ngail. haha .


Anak ikan tapah u , haha , dah g ngael ya , ku g la kawasan skolah , ngambik gmbar cdak kanak2 riang ngn cikgu empuan nok cute2 cya . Haha.



Cikgu Wi ngn Lau




3 Ar-rasyid.. hahaha,,,





Darjah 5




Darjah x tauk darjah brapa .
Cute2 eyh biak cya , mun ku gik skolah rendah kompem ku embak kapel . haha .
Then , time dak rehat , ku g la shoot gmbar cya




Biak tok , haha , style eyh


Rambut biak tengah ya , style...




camera baru ku , pat sense fikiran org . Mind Sense Cam 200 . beli la






Guru besar Sk Long Wat with my father










Da la jamuan ckit , Mee Hoon goreng Nyaman , cute gik cikgu nok masak ya . haha.











Happy birthday cikgu Su , haha . Style eyh time tok , siap ada sound latar gik ya , biak2 skolah ya nyanyi , oa gik cikgu ya , terketar2 tangan motong kek , suprise party . Cool , super cool , super dooper trooper cool .
P ya la yg best , hubungn antara gugu ctok rapat , Nampak kemseraan yg terjalin . haha ."anip , stay la lagi 2 minggu , " ikut hati nang ku stay , ku nak tekel cikgu rah cya , semadi lom ada segulung ijazah n kerja yg munsabah , mun x dah ku tekel , Wakakaka.



Then , kol 11 pagi , bertolak la dari long wat , Otw pulang singgah lok la loagan bunut . Jlan trok da jak , gney la tourist mok masuk cya owe . ish2 , common la gavemen , pliz do sumthing. heheh .( Arap2 dato najib Baca blog ku ) hahaha.



















Beware of crocodile!!!! not my father la , haha.. ANak nya boya . Nok macho2 ya , anip namanya .









Ha , pasal gintel ya tek , http://www.youtube.com/watch?v=I7J0M1JY2mY
tok la hasil nya... haha , bermuscle badan mek kowh...